Tüketilen Aşırı Tuzun Vücudunuzdaki Olumsuz Etkileri! - Hayata Dair Her Şey ve Siz

Breaking

2 Ocak 2018 Salı

Tüketilen Aşırı Tuzun Vücudunuzdaki Olumsuz Etkileri!

"Her şeyin aşırısı zarardır" sözünün ne kadar da gerçek olduğunu bir kez daha göreceksiniz. Vücudumuzun gereksinimi olan tuzun fazla alımı nedeniyle vücudunuzda birçok yan etkiler oluşacağını biliyor musunuz? İşte aşırı tuz kullanımının size zararları.

Sinirli olursunuz; Aşırı tuz kullanan insanlar üzerinde yapılan araştırmalarda, tuzun sinir sistemini olumsuz etkilediği ortaya koyulmuştur. 

Sinirli ve agresif tavırlar sergiledikleri gözlemlenmiştir. Dış etkenlerden çok aşırı bir şekilde sinirleniyorsanız kanınızdaki tuz oranına baktırmanızda yarar var.


Şişlikler baş gösterir; Vücudunuzdaki bazı bölgelerde şişlikler oluşur genellikle el, ayak ve yüz kısımlarında görülür. 

Aşırı tuz böbreklerin normal çalışmasını etkilediğinden bu şişlerin oluşması kaçınılmazdır.

Susuzluk hissi; Normalden daha fazla su içme isteğiniz olur, ağzınızda kuruluk hissi yaşarsınız. Aşırı tuz tüketimi vücudunuzdaki hücrelerin dengesini bozar.

Kalp çarpıntısı; Aşırı tuz kullanan insanlarda genellikle görülen bir durumdur. Artan kan basıncı ve kanın kalınlaşması kalbinize giden damarlarda büyük tahribat yaratır ve kalp aşırı çalışır.

Aşırı tuvalete gitme isteği; Yoğun tuz kullanımı nedeniyle içilen suların neticesinde böbreklerin çalışma prensibini değiştirdiği görülmektedir. 

Bu da özellikle geceleri sürekli tuvalete çıkma durumunu doğurmaktadır.

Kas kasılmaları ve seğirmeler; Aşırı tuz tüketmenin bir sakıncası da sinir sisteminizin potasyum dengesini bozmasıdır. Bu nedenle sık olmasa da kas kasılmaları ve seğirmeler yaşamanız mümkün.

Sağlıklı bir yaşam için lütfen tüketilen her gıdayı ayarında alalım. Çünkü her şeyin fazlası zarardır. Hepinize sağlıklı bir ömür dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder