Diyet ve Egzersiz Yapmadan Nasıl Kilo Verilir? - Hayata Dair Her Şey ve Siz

Breaking

11 Ocak 2018 Perşembe

Diyet ve Egzersiz Yapmadan Nasıl Kilo Verilir?

Herkes daha fit ve daha güzel bir vücuda sahip olmak için çabalar durur. Kimisi aç kalarak zayıflamaya çalışır, kimisi sabah akşam saatlerce koşmaya çalışır. Gelin bir de bu yöntemi deneyin, ne diyet yapacaksınız ne de egzersiz. İşte kolay kilo verme yöntemi.

Bol su içmeyi asla unutmayın; Gün içinde en az 2 litre su içmeye özen gösterin. Ayrıca yemeklerden yarım saat önce 2 bardak su içerseniz, hem iştahınızı kapatacaktır hem de metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır.


Yavaş ve sakin yemeye çalışın; Yemek yemek aceleye getirilmemeli, sakin ve yavaş çok çiğneyerek yemelisiniz. Böylelikle hem daha az yersiniz hem de yediğinizin lezzetini daha iyi hissedersiniz.

Porsiyonlarınızı küçültün; Büyük tabaklara çok porsiyon yemekler koymayın. Küçük tabaklar kullanın, çünkü siz onu bitirdiğinizde psikolojik olarak da doyduğunuzu hissedeceksiniz.

Daha çok uyumaya çalışın; Uzun süreli uyumaya çalışın, çünkü uyumak hem vücudunuzu dinlendirecek, hem de uyuduğunuz vakitlerde yemek yemeyeceksiniz. Uyku halinde sağlıklı bir insan 50-100 kalori yakmaktadır.

Uyuduğunuz mekanı serin tutun; Klimanın ayarını düşürün, 19 C'lik bir oda sıcaklığı bunun için yeterlidir. Uyurken vücudunuz kendi ısısını korumak için daha çok kalori harcayacaktır. (Bu bilgi Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından açıklanmıştır)

Yemek çeşitliliğini arttırın; Yemekten keyif aldığınız yiyeceğin yanına badem, ceviz gibi kuru yemişler de ekleyin. Yemeğinizi yedikten sonra onlardan da atıştırın ki açlık hissiniz tamamen ortadan kalksın.

Çikolata ve tatlı yiyebilirsiniz; Evet yanlış duymadınız, çikolata ve tatlı yiyebilirsiniz, ama sabahları olursa daha iyi olur. Çünkü öğle saatinden önce yenilen tatlılar vücudunuzda yapışıp kalori oluşturmazlar. Geceleri yenmesi yanlış bir yaklaşımdır.

Göbek yağları için sıcak kompres; Tv karşısında miskinlik yaparken, sıcak su torbasını doldurun karnınıza ve göbek bölgenize uygulayın. Isınan yağlar yavaş yavaş erimeye başlasın.

Sağlıklı ve fit bir vücut için bunları uygulayın ama az da olsa yürüyüş ve egzersizi de yanına ekleyin. Sağlıklı günler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder