Çocuk Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler! - Hayata Dair Her Şey ve Siz

Breaking

10 Ocak 2018 Çarşamba

Çocuk Eğitiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Çoğu insan ileride evlenmek, çocuk sahibi olmak ve çocuklarını topluma kazandıracak bir şekilde eğitmek ister. İşte bu yazı tam da size göre hazırlanmış. Onlara verilecek şefkat, hoş görü, sıcak bir yaklaşımın neleri değiştirdiğini göreceksiniz.

Ceza vermeyin; Ceza uygulamak yerine, ona bu yaptığının neden yanlış olduğunu anlatmaya çalışın.


Kıyaslama yapmayın; Çocuğu başka çocuklarla kıyaslama yaparsanız, kendine olan güvenini yitirir. Onun da ne kadar başarılı olduğunu vurgulayın. Biraz da olsa yaramaz olduğunu ama bunun çocuklar için normal bir davranış olduğunu söyleyin.

İletişim kurun; Bağırmak, kızmak yerine onunla düzgün bir iletişim kurmaya çalışın. Sakin ve kararlı bir ses tonuyla konuşun.

Bağırmadan konuşun; Yaptığının yanlış olduğunu nazik bir dille anlatın, paylaşımcı olmasını sağlayın, bunu kendinizden örnekler vererek gösterin. Yani başka biriyle bir şeyinizi paylaşın ona "bak yavrucum paylaşmak güzeldir" mesajını verin.

Öz güven ve cesaret verin; Onun da başarılı olabileceğini, bir işi başarabileceğini ona söyleyin. Hatta birlikte yapın ve sonra tek başına yapmasını isteyin.

Onu bilgilendirin; Asla terslemeyin, bildiğiniz bir konu ise bunu ona anlatın. Eğer bilmiyorsanız da internetten araştırın ve bunu birlikte yapın.


İletişim kurmayı öğretin; İçine kapalı, asosyal ve insanlardan kaçan bir kişiliği olmasın. Onun da arkadaşları olsun, diyalog kurmasını ve arkadaş edinmesini sağlayın.


Unutmayın gelecek nesiller sizlerin çocuklarınız olacaktır. O yüzden çocuklarınızın eğitimi ilk sizinle başlar. Ahlaklı ve terbiyeli bir toplum oluşturursak ölümler, kavgalar, kötülükler inanın daha az olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder