Anneliğin Zorluklarını Bizlere Anlatan 9 İllüstrasyon! - Hayata Dair Her Şey ve Siz

Breaking

10 Ocak 2018 Çarşamba

Anneliğin Zorluklarını Bizlere Anlatan 9 İllüstrasyon!

Zor meslektir annelik, giyimiydi, yemeğiydi, uykusuzluğu ve sayamadığım birçok çilesi vardır. Çocukla ayrı uğraşır eşiyle ayrı. Bu fedakar annelerin zorluklarını hep beraber görelim ve onlara gereken değeri verip hissettirelim.

Tuvalette bile rahat yoktur; Aslına bakarsanız bir tek burasının huzur verici olduğunu ve yalnız kalacağını sanmıştı. Maalesef ona hiçbir yerde rahat yok


İlk emziriş ve acı; İlk başta çok zorlanırlar, acı hissederler, dişleri olmamasına rağmen bebek damaklarıyla her çekişinde anne zorlanır. Zamanla alışıp bunu bir vazife annelik görevi olarak benimsiyorlar. Acısa bile emziriyorlar.

Kıyafetler çöp; Hiçbir kıyafetiniz artık size olmayacaktır. Yeni kıyafetler almak için mağazaların yolunu mesken tutacaksınız.

Normal ve olağan bir durum; Şimdiki veletlere söz mü geçiyor? Bu durumu yaşayanlar illa ki vardır. "Ne var ne oldu? versene kardeşim sen poşetimi, çocuk bu yapar" demekten başka bir şey gelmiyor elden.

Yedirme yöntemi üretme; Birçok anne bebek kitaplarında "şöyle yedirin, böyle besleyin" diye söylenir. Kadın ne yapsın onun keyfini mi bekleyecek. Yeni yöntemler bulup bir şekilde beslemek zorunda.

Uyku mu o da ne? Bir saat uyku için neler vermezdiniz değil mi? Yok maalesef yok uyku yok. Hafta sonu olmuş bir saat fazladan uyumak için can atarsın ama çocuk saat 5'te ayaklanmış sizinle uğraşmak istiyor.

Onun her şey oyuncak; Çocuğunuzu her yere bırakamazsınız çünkü onun için her araç gereç yani ne varsa oyuncaktır. Eline alır, ağzına götürür, fırlatır, kırar. Dikkat etmekte fayda var.

Canın mı yanıyor o da ne? Onun umurunda olmaz, çeker, ısırır, tırnaklar, çimdikler canın yanmış mı? Yüzün yara mı olmuş? Hiç düşünmez. Ama zamanla alışılıyor buna da.

Bir de doğumdan sonra bikini giyin bakalım; İlla giyip plaja gitmeniz gerekmiyor, evde bir prova yapın isterseniz, bir bakın bakalım o canım bikini sizin vücudunuzda nasıl duracak. Ama sizin hiç suçunuz yok. Siz çünkü mükemmel bir annesiniz.

Yüreği güzel biricik annelerimiz, siz bu acıları, zorlukları yaşayıp üstüne üstlük başka çileler de çekiyorsunuz. Onları sevelim, onların ruhunu okşayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder