Özel Günlerinizde Nasıl Daha Sağlıklı Olursunuz? - Hayata Dair Her Şey ve Siz

Breaking

10 Ocak 2018 Çarşamba

Özel Günlerinizde Nasıl Daha Sağlıklı Olursunuz?

Her sağlıklı bir kadının aylık olarak yaşadığı özel günler vardır. Bu özel günlerinde hormonların da değişiklik göstermesi nedeniyle, iştahlarının tavan yapması ile birlikte, aşırı tatlı ve karbonhidratlı besinlerin tüketilmesi kaçınılmaz bir durum olmaktadır. Şimdi hep birlikte özel günlerde sağlıklı olmanızı sağlayacak ipuçlarına birlikte bakalım.

Regl olmadan bir hafta önce tuzu kesin; Regl öncesinde tuzu azaltmanız, vücudunuzda birikecek olan sıvının azalmasına neden olacaktır. Yemeklere daha az miktarda tuz koyabilir ya da tuzsuz yemekler yiyebilirsiniz. Eksikliği ise baharatlarla kapatabilirsiniz.


Demir kaybına karşı kırmızı eti tercih edin; Regl dönemlerinde vücuttan kan atılımı olduğundan, demir, magnezyum ve B6 vitaminlerinde eksiklik gözlenir. Bu nedenle kırmızı et, yumurta ve balık tüketmekte çok fayda olacaktır.

Süt ve çikolata magnezyum eksikliği için birebir; Bu dönemde vücudun magnezyum ihtiyacını karşılamak için birçok abur cubur çikolata tarzında tüketim yapmak yerine. Bir bardak süt ve biraz çikolata sizin bu eksikliğinizi giderecek ve daha sağlıklı bir regl dönemi atlatmanıza yardımcı olacaktır.

B6 vitamini gerginliğinizi alacaktır; Reglin başlamasına 1 hafta kala ve sonlarına kadar bu B6 vitamini içeren gıdaların tüketimi daha stressiz ve daha az sancılı bir süre geçirmenizi sağlayacaktır.

Meme hassasiyetleriniz için; Bu özel dönemde en çok değişiklik ve hassaslık yaşadığınız bölge olan memelerinizin bu hassasiyetlik halini yok etmek ve azaltmak için, kahve ve koladan kesinlikle uzak durun.

Kilo aldım korkusunu bırakın; Regl döneminde genelde kadınların büyük korkusu yine kilo aldım oluyor. Fakat bu durumu çok fazla büyütmeyin, çünkü alınanlar kilo değil, vücudun su toplaması ve şişliklerdir. Bu geçici bir durumdur.


Özel günlerinizde rahat hissetmek ve bu sancıları azaltmak sizin elinizde. Tabii ki biz erkeklere de düşen görev, sizi özel günlerinizde daha hoş görü ve sevgiyle karşılamak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder