Beynimizin Sağlığına Zararları Kanıtlanmış 7 Şey! - Hayata Dair Her Şey ve Siz

Breaking

12 Ocak 2018 Cuma

Beynimizin Sağlığına Zararları Kanıtlanmış 7 Şey!

Bir insanın yaşamının devamlılığını sağlayan en önemli organlarımızdan biridir beyin. Düşünme, hareket etme, tepkiler verme, acıyı, sevinci, hüznü ve birçok şeyi beynimiz sayesinde algılar ve yaşarız. Peki beynimizin sağlığına ne kadar dikkat ediyoruz? Gelin hep beraber beynimize zararlı olan şeyleri görelim.

1- Asosyallik ve iletişim eksikliği; Zihinsel yeteneğin gerilememesi için insanlarla iletişiminizi kesmemeniz gerekiyor. Günde en az 15 dk insanlarla diyalog kurun.


2- Çok fazla şeker tüketimi; Araştırmalara göre aşırı miktarda şeker tüketimine maruz kalan insanlarda, nöronların üretiminden sorumlu olan beyine zarar verdiği anlaşılmıştır. Bu şekilde devam edilirse öğrenme ve bellek kullanımı azalmaya başlayacaktır.

3- Sağlıksız besinler ve kahvaltı yapmamak; Eğer sabahları kahvaltı yapmıyorsanız ya da sağlıksız besinler tüketiyorsanız kan şekerinizin düşmesine neden olacaktır ve bu durum beyninizin düzenli işleyişini olumsuz etkiler.

4- Fastfood tüketimi; Yine yapılan araştırmalarda aşırı miktarda fastfood tüketimi yapan insanlarda, beyin hücrelerinde zararlar tespit edilmiştir.

5- Soğuk yiyecekler; Aşırı soğuk, buzlu yiyecek ve içeceklerin sık tüketilmesi baş ağrısı yapmaktadır ayrıca beyin damarlarını daralttığı da bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

6- Akıllı telefon kullanımı; Beyin kanserinin sık görüldüğü hastalarda genellikle cep telefonlarıyla çok sık konuşan insanlar olduklarını kanıtlanmıştır. Bunun önlenebilmesi için kulaklıkla konuşmak ya da hoparlörü açarak konuşmak daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca çocukları telefonlardan uzak tutmamız daha önemli bir konu. Çünkü çocuklar yetişkinlerden 5 kat daha çok etkilenirler.

7- Alkol kullanımı; Aşırı alkol tüketimi yapan insanlarda yapılan araştırmalarda beyin hücrelerinin birbirlerinden koptuğu gözlemlenmiştir.

Beynimiz bizim en değerli ve en önemli organımızdır. Her ne kadar diğer organlarımızın da büyük önemi olmasına rağmen, beyin ölümü gerçekleşmiş bir insana yaşıyor denilemez. Sağlıklı ömürler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder