Ülkelerin İlginç ve Değişik Noel Gelenekleri Nelerdir? - Hayata Dair Her Şey ve Siz

Breaking

21 Aralık 2017 Perşembe

Ülkelerin İlginç ve Değişik Noel Gelenekleri Nelerdir?

Tüm dünya yeni yılın gelmesini heyecanla bekliyor. Ama bazı ülkeler var ki onların Noel anlayışı ve gelenekleri çok farklı. Birbirinden ilginç o geleneklere hep birlikte bakalım.

Arjantin; Diğer ülkelerin kırmızı sevdasına karşın Arjantinliler illaki pembe iç çamaşırı olsun istiyor. Bu rengin onlara uğur getireceği inancındalar.


Estonya; Sauna neden bu kadar önemli ben de anlamadım ama Estonya halkı yılbaşı gecesinden bir gün önce illaki saunaya gidiyormuş.

Çek Cumhuriyeti; İnanışlarına göre, yılbaşı gecesi bekar kızlar ayakkabılarını çıkartıp omuz hizasından yere atıyormuş. Topukları yere düz bir şekilde gelen olursa o yıl evleneceklerine inanıyorlarmış.

İspanya; Kütükler bu şekilde giydirilir, boyanır ve süslenirmiş. Bu yapılan kütük süsleme ve giydirme işinin onlara uğur getireceğini düşünüyorlarmış. Ne kütük milletmiş bu İspanyollar.

Hindistan; Muz ağaçlarını Noel ağacı gibi süslüyorlarmış. Çok ilginç bir görüntü olmuş.

Orta Avrupa; Avrupa merkezli ülkelerde Noel gecesi değişik kostümler giyilip sabahlara kadar sokaklarda dans ediyorlarmış.

Fransa; Yılbaşı gecesi 12 çeşit tatlı yapılır ve bu tatlılar asla yenmez. Bunları İsa peygamber ve 11 havarisi için yapıyorlar ve onların yiyeceğine inanıyorlarmış.

Ukrayna; Noel ağaçlarına örümcek ağı görselleri takıyorlarmış, bunun nedeni ise yıl içinde bu durumun onlara şans getireceğine inanıyorlarmış

Öyle ya da böyle inanışlar farklılık gösterir, asıl amaç güzel ve mutlu bir yıl yaşama hevesi. Herkesin gönlünden bu geçiyor, hepinize mutlu seneler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder