Grip Olduğumuzda En Kolay Şekilde Nasıl İyileşebiliriz? - Hayata Dair Her Şey ve Siz

Breaking

22 Aralık 2017 Cuma

Grip Olduğumuzda En Kolay Şekilde Nasıl İyileşebiliriz?

Kış aylarının arsız mikrobu olan grip mikrobu hepimizin sağlığını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Bu hastalık kimi zaman bizi sarssa da ayakta atlatıyoruz, kimi zaman da yataklara düşüp bir hafta geçmesi için çaba sarf ediyoruz. Peki en kolay şekilde grip mikrobundan nasıl kurtuluruz bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Tedavi çok önemli


Doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli ve saatinde içmeye gayret gösterin. Özellikle direkt hasta oldum diyerek içilen antibiyotikler yarardan çok zarar vermektedir. Onun yerine grip önleyici ve savaşıcı ilaçlar içilmeli, burun spreyi düzenli kullanılmalıdır.

İstirahat edilmeli


Mümkün olduğunca istirahat etmeli vücudu çok yormamalısınız. Çünkü zaten yorgun ve bitkin düşen vücudu yormak daha çok hasta olmanızı ve iyileşmenin uzamasını sağlar.

Uyku düzeninize dikkat edin


Uyuduğumuzda vücudumuz dinleniyor ve hücreler yenileniyor. Bu nedenle her insanın en az 7 saat uyuması yararlı olacaktır.

Bol sıvı tüketin


Bol su içmeye gayret gösterin, özellikle bitki çaylarının tüketilmesi de bu süreçte çok önemlidir.

Beslenmenize dikkat edin


Bu süreçte iyi beslenmeye dikkat edin, özellikle sebze meyve ve c vitamini bol gıdalar tüketmeniz iyileşme sürecini hızlandıracaktır.


Hepinizin sağlıklı ve mutlu bir kış mevsimi geçirmenizi dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder