Demir Eksikliği Nedir ve Eksikliği Gideren Gıdalar Nelerdir? - Hayata Dair Her Şey ve Siz

Breaking

21 Aralık 2017 Perşembe

Demir Eksikliği Nedir ve Eksikliği Gideren Gıdalar Nelerdir?

Demir vücudumuz için gerekli bir besin maddesidir. Hayatın devamlılığı ve iyi bir yaşam için vücudumuzda onun eksikliğini hissettirmemek ve eksik olduğunda da değerlerini olması gereken yerine getirmek gerekir.
Eğer vücudunuzda demir eksikliği baş gösteriyorsa; sürekli yorgunluk hissetme, çocuklarda fiziki ve zihinsel gelişmenin yavaşlaması, çocuklar için okul performansında düşüş, iltihaplanmış dil, vücut ısısında düzensizlikler, zayıflamış bağışıklık sistemi olarak kendini belli eder.
Peki bu belirtileri yok etmek vücudu aynı seviyede demire kavuşturmak için neler yenmeli hep birlikte bakalım.

Güneşte kurutulmuş domates


Her 100 gram kurutulmuş domateste 9 mg demir bulunmaktadır, kendi evinizde yapabileceğiniz gibi, aktarlardan da temin edebilirsiniz.

Kurutulmuş kayısı


Her 100 gram kurutulmuş kayısıda 6 mg demir bulunmaktadır. Hem sizi zinde tutar, hem şeker ihtiyacınızı karşılar hem de sindirim sisteminizin iyi çalışmasına yardımcı olur.

Kuru üzüm


Her 100 gram kuru üzümde 3 mg demir bulunmaktadır. Hem demir eksikliğini giderir hem de ara öğün olarak yerseniz tok tutar. Böylece kilo da verebilirsiniz.

Cennet hurması


Her 100 gram cennet hurmasında 3 mg demir bulunmaktadır. Herkesin çok bilmediği ve sık tüketmediği bu meyve, hem demir hem de C vitamini olarak çok iyidir. Pazarlarda görüp de geçmeyin.

Kara dut


Benim de her fırsatta zevkle yediğim bir meyvedir. Her 100 gram kara dutta 2 mg demir bulunmaktadır. Ayrıca diyabet hastaları için de yenmesi tavsiye edilen bir meyvedir.

Hurma


Her 100 gram hurmada 1,5 mg demir bulunmaktadır. Hurma hem demir eksikliğinizi giderdiği gibi hem de gün içinde ara öğün olarak yendiğinde sizi tok tutar. Yüksek enerji sağlayan hurma her mevsim kolaylıkla bulunan ve tüketilebilecek bir meyvedir.
Sağlığınız her şeyden daha önemlidir, onu korumak da sizin elinizdedir. Herkese sağlıklı bir ömür diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder