Genç Yaşta İlerisi İçin Çizilmesi Gereken Kariyer Planı Nasıl Olmalıdır? - Hayata Dair Her Şey ve Siz

Breaking

21 Aralık 2017 Perşembe

Genç Yaşta İlerisi İçin Çizilmesi Gereken Kariyer Planı Nasıl Olmalıdır?

Herkes iyi bir gelecek ve iyi bir iş imkanı sağlamak için okur. Yıllarca oradan oraya koşturmaca ile geçen okul hayatınızın sonunda artık bir işte çalışmalı ve kariyer yapmalısınız. İşte bu konuda sizler için bir yazı derledim. Bunları dikkatlice okumanız ilerisi için faydalı olacaktır.

Vizyon sahibi olun; Ne yapmak istediğinizi ve hangi yönde gitmeyi istediğinizi belirleyin. Çünkü belirsizlikler sizin yerinizde saymanızı sağlayacaktır. Hayaller kurmaktan çekinmeyin, etrafınızda başarı yakalamış şirketleri ve yöneticileri inceleyin. Kendi işinizi kurabilirsiniz.


Öğrenmeye yönelik çalışmalar yapın; Bırakın para kazanmayı, önce işi öğrenmeye çalışın, mükemmelci olmak için çabalayıp yanlışlar yapmaya kalkmayın. Yavaş ve emin adımlarla kariyerinizi oluşturun. Nasıl bir uzmanlık ve beceri kazanmak istiyorsun? Bu soruyu sormalısın kendine ve bu yönde ilerlemelisin.

Bir idol bir rol kişisi belirle; Bu kişi kaç yayında? Hangi okulu bitirmiş? İlk iş hayatına nasıl ve hangi bölümde başlamış? Daha fazlası sorulacak soruları oluşturun ve araştırın. Kendinize en iyi idol olacak kişi sizin kariyerinizde bir rol olacaktır.

Tutumlu ve tasarruflu olmayı öğren; Bakın cimrilikten bahsetmiyorum, tutumlu olmaktan bahsediyorum bunlar çok ayrı şeyler. Para biriktirmeye alışın, ilerideki kariyer planlarınız ve katılacağınız kurslar için bu çok gerekli olacak. İleride de bunları yapmaya çalışırken kimseye muhtaç kalmaz ve özgür bir şekilde rahat bir kafayla devam edersiniz.

Arkadaşlarınızı doğru seçmeye çalışın; Bakın bu resimdeki söze dikkat edin. Doğru arkadaş sizi her zaman doğruya ve ileri götürür. Yanlış kişilerden uzak durun, eğer yanlış ve zararlı olduğunu düşündüğünüz biri ya da birileri varsa uzaklaşın. Arkadaşlarınız için de bir çizelge hazırlayın, kimler ne yapıyor, zamanlarını nasıl harcıyor, hangi okulu bitirdi ve kişiliği nasıl? Bu sorular çok önemli.

Emin adımlarla ve acele etmeden yürüyeceğiniz bu yolda illaki zorluklar ve hatalar olacaktır. Önemli olan hatalarınızdan ders çıkartıp bunları tekrarlamamaktır. Hepinize güzel bir gelecek ve hayırlı işler diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder