Çoğu İnsanın Adını Bile Duymadığı Vücudumuzda Önemli Bir Görev Üstlenen Timus Bezi! - Hayata Dair Her Şey ve Siz

Breaking

22 Aralık 2017 Cuma

Çoğu İnsanın Adını Bile Duymadığı Vücudumuzda Önemli Bir Görev Üstlenen Timus Bezi!

Vücudumuzda ismini dahi duymadığımız timus bezi bizim için çok önemli görevler üstlenmektedir. En büyük görevi ise vücudumuza mutluluk hormonu salgılamasıdır. Gelin hep birlikte timus bezinin ne görevi varmış öğrenelim.

Mutluluk hormonu salgılar


Yanlış duymadınız timus bezi uyarıldığında mutluluk hormonunu salgılamaya başlar ve bu hormon beyne iletilir, sinir, stres ve ağrılarınızda azalma görülür. Uyarmak içinse bulunduğu yere sert olmamak şartıyla 2-3 kez vurabilirsiniz.

Tam olarak bulunduğu yer


Troid bezinin hemen altında, soluk borusunun önünde ve iman tahtasının üzerinde ceviz büyüklüğünde bir bezdir.

Yaş ilerledikçe küçülür


Bebeklerde ortalama 13 gram olan timus bezi, ergenlikte 38 grama kadar çıkmaktadır, yaş ilerledikçe de küçülmeye başlar.

Bağışıklık sistemini güçlü tutar


Lenfosit salgısı üreten timus bezi sayesinde, vücudumuz mikroplara karşı bağışıklık kazanır. Hastalıkların azalmasını sağlar.

Sinirli ve agresif iseniz timus bezi çalışmıyor olabilir


Serotonin ve endorfin hormonları salgılandıktan sonra timus bezi de harekete geçer ve vücudunuza huzur salgılamaya başlar. Bunu tetiklemenin en güzel yolu gülümsemektir.

Kanserin artması timus bezinin çalışmamasıyla orantılı


Yapılan araştırmalarda, timus bezinin az çalışması ya da çalışmaması durumunda vücuda yeterince mutluluk ve huzur salgılanmadığından, meme kanseri, prostat kanseri, rahim kanseri gibi kanserlerin tetiklendiği araştırmalarca kanıtlanmıştır.
Tims bezini arada harekete geçirin, göğüs kafesinize sert olmamak şartıyla birkaç kez vurun ve ona yardımcı olun. Herkese sağlıklı ömürler dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder