Güne Daha Zinde Uyanmak İçin Neler Yapmalıyız? - Hayata Dair Her Şey ve Siz

Breaking

21 Aralık 2017 Perşembe

Güne Daha Zinde Uyanmak İçin Neler Yapmalıyız?

Sabahları sersem gibi mi uyanıyorsunuz? Uykunuzu alamıyor musunuz? İşte bu tavsiyeler tam size göre. İşte güne daha zinde uyanmak ve günü daha keyifli geçirmek için yapmanız gerekenler.

Her gün aynı saatte uyanın; En sık yapılan hatalardan biri de hafta sonu öğlene kadar uyumak, bunun yerine rutine bağlanmış olan hafta içi uyanma saatinizde uyanın. Çünkü geç uyanmanız yeni haftaya daha mutsuz ve uykusuz başlamanızı sağlar.


Alarmı ertelememeye dikkat edin; 5 dakika daha uyumak size bir şey kazandırmaz, aksine vücudunuz daha yorgun olur. Düzenli bir uyku kesintisiz olandır. Kesik kesik uyku sizi mutlu bir güne uyandırmaz.

Sabahları bir bardak su için; Gece boyunca hiç su içmediğiniz için vücudunuz suya ihtiyaç duyacaktır. Her sabah içilen bir bardak su metabolizmanızın da daha iyi çalışmasını sağlayacak ve kendinizi zinde hissedeceksiniz.

Alarmı kurduğunuz ses çok önemli; Sabah uyanmanızı sağlayan alarm sesi güne bombalı bir saldırıya uğramış ya da savaş çıkmış da sirenler çalıyor gibi bir ses olmamalı. Daha hafif ve sizi dinlendirecek mutlu uyandırmasını sağlayacak şarkılar ve melodiler olsun.

Sabah sporu ve egzersizler; Sabah uyandığınızda yatağınızdan kalkar kalkmaz yapacağınız bir kaç egzersiz hareketi ile güne daha zinde ve zımba gibi başlamanızı sağlayacaktır.

Ve tabii ki kahvaltı; Sabahları yapılan sağlam bir kahvaltı vücudunuzun zinde olmasını sağlayacaktır. Çok yağlı olmamak şartıyla kahvaltınızı yapın. Kahvaltı yapmadan asla evden çıkmayın.

Herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum. Güne güzel uyanın ve yüzünüzden gülücükler asla eksik olmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder