Telefon Geldi, Hayatımızdan Neler Gitti? - Hayata Dair Her Şey ve Siz

Breaking

23 Aralık 2017 Cumartesi

Telefon Geldi, Hayatımızdan Neler Gitti?

Önceden daha mutlu nesiller vardı, birçok şey teknolojinin gelmesiyle yok olup gitti. Sosyal ilişkiler daha canlıydı, şimdi aynı odanın içinde insanlar yüzlerine bakmıyorlar bile. İşte telefon geldi hayatımızdan neler gitti birlikte görelim.

Sosyal ilişkiler daha canlıydı


Aramızda sohbetler yapardık, birbirimizin yüzünü görürdük, bir şey öğrenmek için illaki onun yanına gider bizzat kendisine sorardık. Muhabbetler çoğalır gülüşler bir başka olurdu.

Yalnız kalmak için fırsatlarımız çoktu


Yalnız kalmak, kafa dinlemek için bir yere giderdik. Kimse ne arar ne sorardı. Şimdi onlarca mesaj, yüzlerce aramayla karşılaşıyoruz.

Adres esnafa sorulurdu


Eskiden internet yoktu, Gprs yoktu, navigasyon hiç yoktu. Bir adres mi sorulacak gider oranın esnafına selam verilir, adres sorulur, tarifi alınırdı. Orada bile hoş beş yapılırdı.

Gerektiğinde resim çekilirdi


Özel günlerde resim çekilir, bunlar tab ettirilir, resim albümlerine koyulurdu. Şimdiki gibi her gördüğünü çekip fuzuli resimler olmazdı.

Rahatça uykuya dalardık


Kafamızı yastığa koyar uykuya dalardık. Şimdi bir kez daha sosyal medyaya bakayım, dur şu ne yazmış diye düşünmekten uyuma işini bir saat ya da daha fazla zaman sonrasına erteliyoruz.

Konserlere bizzat giderdik


Konser oldu mu koşa koşa giderdik, nerede bir organizasyon var izlemek için can atardık. Şimdilerde cep telefonundan canlı yayınlar moda oldu. "Ne gerek var oralara gitmeye izliyoruz işte" demek daha kolay geliyor.

Karşımızdakinin gözlerine bakardık


Konuştuğumuz kişiyi dikkatlice dinler gözlerine bakardık, şimdi telefona bakıp hem mesaj yazıp hem de "hı hı evet haklısın canım" demekten öteye gitmiyoruz.

Elektrikler gidince üzülmezdik


Elektrikler kesilince üzülmezdik, mum ışığının karşısında oturur, duvara yansımalarımızla oyunlar üretirdik kendimize. Pek de eğlenceli olurdu. Şimdi "eyvah şarj bitecek, of dizi de vardı kaçtı gördün mü" diye hayıflanmaktan başka bir şey yapmıyoruz.
Teknoloji iyi hoş da, bizlerden alıp götürdükleri de çok. Bir akşam deneyin bakalım, ışıkları söndürün, mumu yakın ve sadece odada olan insanlarla sohbet etmeye çalışın. Bakalım ne kadar süre yapabileceksiniz bunu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder