Başarılı ve Başarısız İnsanların Arasındaki Farklar Nelerdir? - Hayata Dair Her Şey ve Siz

Breaking

23 Aralık 2017 Cumartesi

Başarılı ve Başarısız İnsanların Arasındaki Farklar Nelerdir?

Başarılı olmak için binbir türlü çaba içine giriyoruz, ama başarıyı kolay yoldan kazanmak isteyenler ve başarıyı umursamayanlar da yok değil. İşte tam da bu sözü söylemişken gelin hep birlikte başarılı ve başarısız insanların arasındaki farklar nelermiş inceleyelim.

Uzun ve kısa vadeli düşünmek


Başarılı insanlar daima uzun vadeli düşünür ve ona göre planlar yaparlar. Ama başarısız insanlar ise kısa vadeli planlar peşinde koşarlar.

Zaman ayırmak ve şansa bırakmak


Başarılı insanlar başarmak istedikleri iş için büyük çaba gösterir ve zaman ayırırlar. Ama başarısız insanlar zaman ayırmaz şansım varsa olur yaklaşımını savunurlar.

Sorumluluk almak ve kaçmak


Başarılı insanlar kendilerine verilen her sorumluluğu üstlenir ve sonucuna ulaştırmaya çalışır. Başarısız insanlar ise sorumluluklardan kaçarak bunları başkalarına yükleme çabasında olurlar.

Mütevazı ve patavatsız


Başarılı insanlar daha mütevazı kişiliktedirler, yeni şeyleri öğrenmeyi isterler. Bilmiyorsa "bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp" düşüncesini benimserler. Ama başarısız insanlar her şeyi kendilerinin bildiğini düşünür ve yeniliklere açık olmazlar.

Fikirleri ve insanları konuşmak


Başarılı insanlar kişilerden çok fikirlerini konuşmayı ister, başarısız insanlar ise fikirleri çok önemsemez, kişilerin karakterlerini eleştirmeyi tercih eder.

Başarıyı kutlamak ve çekememek


Başarılı insanlar başkalarının başarıları ile mutlu olurlar, onları tebrik ederler. Fakat başarısız insanlar başarıyı yakalayan kişilere nefret duyar ve onları tebrik etmezler.
Hiçbir zaman çok hırslı biri olmadım, ama kimsenin de başarısını kıskanıp onun düşüşünü istemedim. İnsan yapabileceklerini bilmeli ona göre hayatını devam ettirmelidir. Herkese güzel bir ömür dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder